Hírek

2008.01.17. 17:21

Eltitkolta egy ügyész a vétkes rendőrök nevét?

Maros László

Egy hangfelvétel szerint Varga Gergely ügyész, a Fővárosi Főügyészség január elsejétől kinevezett szóvivője tudja, hogy kik verték a X. kerületi kapitányságon a megbilincselt gyanúsítottakat a 2006 szeptemberi fővárosi zavargások idején.

A kijelentéseket az Index szerint az ügyész tavaly szeptemberben, a rendőrök ügyét vizsgáló tárgyalás után tette. Varga hamis tanúzással vádolta a másodrendű vádlottra terhelő vallomást tévő Kruchina fivéreket. Varga azt fejtegeti, hogy a perui sértettet nem az a két rendőr verte meg, akiket vádolnak, a tanúk csak azért vallottak ellenük, mert elégtételt akartak venni. Varga azt állította az Indexnek: beszélgetett a tanúkkal, ám fenyegetőzés nem volt, csak magánvéleményét képviselte.

A büntetőügyben a Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon a Kruchina fivérek azonosította rendőrt egy év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és lefokozásra ítélte. Társát bizonyítottság hiányában felmentette.

Ihász Sándor fővárosi főügyész kifejtette: Varga Gergelytől igazoló jelentést kért és az esetleges fegyelmi felelősségének vizsgálata folyamatban van. A főügyész ugyanakkor hangsúlyozta: a portál cikkében megjelölt tárgyaláson Varga Gergely magánszemélyként vett részt, úgy is nyilatkozott, nem pedig szóvivőként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!