Hírek

2007.10.06. 22:11

Új arcot kaphat a rendőrség

Nemcsak szerkezeti, hanem arculatváltozás előtt is áll a rendőrség. Biztonság, bizalom, becsület – szólhat az új szlogen. Erről Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter beszélt Tapolcán, rendőrségi szemléjét követően.

BAMA

Az arculatváltás a közösségi rendőrség fogalmára alapoz. Filozófiája, hogy a rendvédelmi feladatokat az emberekkel, a társadalommal összefogva, egymást segítve lehet a legjobban megoldani a hatóságnak A megújuló rendőrség szervezete és feladatköre is változik majd, és ezt bizonyos külső jelekben is kifejezésre juttatjuk – mondta a miniszter. Takács Albert szerint rendőrség egyenruhája meglehetősen régi, eljárt fölötte az idő, ezért korszerűbb, kicsit elegánsabb és praktikusabb ruha szükséges, amely a rendőri tekintélyt, hivatást is hatásosabban megjeleníti. Arról egyelőre csak tárgyalnak, hogy melyik cég tervezi és gyártja az új egyenruhát, nincs szó még pályázat kiírásáról - fűzte hozzá Takács Albert, hiszen egy egyenruhaváltás több milliárd forintos akció.

A miniszter azt is elmondta, hogy a megyei rendőr-főkapitányságok megmaradnak, annak ellenére, hogy a tárca szerint jelentős reformlépés lenne, ha a regionalizáció irányába mehetne a rendőrség, de – ahogy fogalmazott – ennek egyelőre nem volt meg a politikai támogatottsága. A regionális gondolat egy eleme megvalósul, hiszen 2008. januárjától a gazdasági ellátó igazgatóságokat regionális alapon szervezik, ám azt egyelőre nem tudni hol lesznek ezek a központok. Takács Albert szombaton Veszprém megyei politikusokkal, a térség településének polgármestereivel, rendőri vezetőivel, illetve szolgálatot teljesítő rendőrjárőrökkel is találkozott.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!