Hírek

2007.10.18. 17:01

Kedvezményes hitelből is nyithatnak boltjukban postát a vállalkozók

Jó üzlet lehet a levelezés: kedvezményes hitelt is felvehetnek azok a vállalkozások, önkormányzatok, amelyek úgy döntenek, hogy postahivatalt üzemeltetnének

Németh M.

Jó üzlet lehet a levelezés: kedvezményes hitelt is felvehetnek azok a vállalkozások, önkormányzatok, amelyek úgy döntenek, hogy postahivatalt üzemeltetnének. A Magyar Posta Zrt. által kibővített Postaparner Programot ugyanis több elemből álló kormányzati támogatási csomag egészíti ki. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium munkaerőpiaci programokat indít, amelyek keretében bérköltség-támogatást nyújt a postát működtető vállalkozásoknak, valamint segíti a postai dolgozók átképzését és foglalkoztatását.

Szintén a kormányzati csomag elemei közé tartoznak a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott, október 15-től igényelhető kedvezményes hitellehetőségek is. A Pályamódosító hitel főként a Magyar Posta jelenlegi alkalmazottai számára lehet vonzó: legfeljebb hárommillió forint értékben juthatnak államilag garantált, forint alapú, kedvező kamatozású hitelhez vállalkozásuk beindításához. Egy másik hitelprogram keretében pedig 15-20 éves futamidejű 1 milliótól 1 milliárd forintig terjedő kedvezményes kamatozású kölcsönt vehetnek fel például azok az önkormányzatok vagy vállalkozások, amelyek megvásárolnák és továbbfejlesztenék a postahelyeket – sorolta a lehetőségeket Aladics Sándor az MFB vezérigazgató-helyettese.

Az első ütemben négy megyében – Somogy, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg – 284 helyi hivatal üzemeltetését hirdeti meg várhatóan december 7-én közbeszerzési eljárásban a Posta. A pályázat előminősítési hirdetménye már meg is jelent. Az érdeklődő vállalkozásoknak már a pályázat kiírása előtt jelentkezniük kell a programra, mert csak azok szállhatnak be a versenybe, amelyek részt vesznek az előminősítésen. A pályázó nem köteles a korábbi postaépületben folytatni a szolgáltatást, hanem áthelyezheti azt a már létező vállalkozása telephelyére. Annyi az elvárás, hogy a helység alapterülete meghaladja a 10 négyzetmétert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!