Hírek

2007.10.04. 12:09

Fidesz: Bajnai Hajdú-Bét-es barátai végzik az uniós források kommunikációját

A Fidesz szerint Bajnai Gordon önkormányzati miniszter "Hajdú-Bét-es barátai" végzik az uniós források kommunikációját. Erről Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

mti

A politikus azt mondta: a nyilvánosságra került információkból kiderül, hogy az uniós források kommunikációjára kiírt hárommilliárd forintos pályázaton két olyan cég is a nyertes ajánlattevők közé tartozik, amelyek a Bajnai Gordon vezette cégcsoporthoz tartozó Hajdú-Bét kommunikációjában is részt vettek. Mint mondta, az egyik cég nagy valószínűséggel ugyanaz, amelyik a Hajdú-Bét kommunikációját végezte, a másik cég felügyelő bizottsági tagja pedig az a Nagy György, aki Hajdú-Bét igazgatóságának tagja volt.

A helyettes szóvivő emlékeztetett arra, hogy az "elhíresült" Hajdú-Bét-ügyben azt kommunikálták, hogy milyen kitűnő szerződéseket köthetnek a gazdák, a történet vége azonban az lett, hogy sok gazda és vállalkozó csődbe ment, "sokan közülük öngyilkosságba is lettek kergetve". A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a hárommilliárd forintot, ami 10 millió vizitdíjnak és 30 ezer diák tandíjának felel meg, ne fizesse ki, hanem olyan területen költse el, például oktatásra, kultúrára vagy a szociális szférában, ahol sokkal nagyobb szükség van rá - mondta Cser-Palkovics András. Kérdésre válaszolva a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta: az is probléma, hogy az uniós források kommunikációjára ennyi pénzt költ a kormány, az viszont különösen aggasztó, hogy kik azok, akik rátették a kezüket a kommunikációra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!