Hírek

2007.09.29. 19:01

Új rendszerváltást sürgettek

A lakiteleki találkozó 20. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferencián, szombaton az egykori szervezők beszédeikben kormányváltást és új rendszerváltást tartottak szükségesnek.

V.M.

Fekete Gyula író, aki húsz évvel korábban és most is az elnöke  volt a tanácskozásnak, a magyarság esélyeiről beszélt, s úgy értékelte: „sokkal-sokkal rosszabb a helyzet, mint 20 évvel ezelőtt”. Szerinte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pártdiktatúrává fokozta le a demokráciát. Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő az MDF megalakulásáról beszélt, majd az első szabadon választott kormány nehézségeit idézte. Véleménye szerint nem a Szabad Demokraták Szövetségével, hanem a magyar néppel kellett volna paktumot kötni, ugyanis az MDF-SZDSZ paktum a demokrácia megszűnését jelentette.

Beszédet mondott Csurka István is, aki a Gyurcsány-kormány hatalomra jutásáról szólva kijelentette: „maffiás államcsíny történt, mely minden ellenállásra jogot ad”. A rendszer megváltoztatásának szerinte két módja van, az egyik a forradalom és ha kell fegyveres harc, de erre a mai magyar társadalom már nem alkalmas. Für Lajos történész pedig a magyar honvédség ellehetetlenítéséről beszélt, szerinte a hadsereg ma nem lenne képes megvédeni az országot. Végül Lezsák Sándor fideszes képviselő egy olyan nemzetgyűlés szükségességéről szólt, ahol az elszakított nemzetrészek képviselői is helyet kapnának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!