Hírek

2007.09.11. 15:51

Piszoárkiállítás a Millenárison

Szecessziós piszoár és kukoricacsuhé a Millenárison nyíló ingyenes vécékiállításon

BAMA

A vécék fejlődését, valamint a higiéniés kultúrtörténeti változásokat mutatja be az a kiállítás, amely szeptember 26-án nyílik a Millenáris Parkban. A gyűjteményből nem maradnak ki az ókori agyagbilik, sem napjaink zenélő, sem pedig az elektronikus érzékelőkkel vezérelt japán gépcsodák sem. Használatra nem lesz lehetőség, ám megfogható, lehúzható, beindítható tárgyakat szemlélhet meg a közönség.

A tárlaton szinte minden olyan eszközt bemutatnak, amelynek köze van a toaletthasználathoz: vizeletgyűjtő edénykéket, vécécsészéket, szecessziós stílusú, elefántcsontból készült piszoárokat, továbbá a tisztálkodás és törlés különféle rekvizitumait, a kukoricacsuhétól, egészen az illatos, grafikával díszített, krémmel átitatott puha papírig.

A kiállítás apropóját a májusban meghirdetett képművészeti és designpályázat adta. Formatervező- és képzőművészeket kértek fel – köztük Ef Zámbó Lászlót, Wahorn Andrást, FeLugosy Lászlót –, hogy tervezzenek toaletteket és kiegészítőket. A zsűri által kiválasztott pályamunkákat is bemutatják az ingyenesen látogatható, október 21-ig nyitva tartó kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!