Hírek

2007.09.03. 14:46

Lezárult a BKV-s bértárgyalás

Lezárt az idei bértárgyalás, miután a szakszervezetek és a BKV Zrt. vezetősége egyezségre jutott - jelentette be Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

BAMA

A vezérigazgató elmondta, hogy a bérfejlesztés az üzleti terv keretein belül valósul meg, szeptember 1-jétől havonta és dolgozónként bruttó hatezer forint béremelést fogadtak el a felek, amelyet 2008 január 1-jétől december 31-ig további 7.100 forinttal egészítenek ki. Ezen kívül még idén szeptemberben bruttó 12 ezer forint egyszeri mozgóbért is kifizetnek a dolgozóknak - tette hozzá. A munkáltató a holtidők felhasználásával, hatékonyságnöveléssel biztosítja a béremeléshez szükséges összeget.

A munkáltató a kollektív szerződésben rögzített pihenőidők átszervezésével, hatékonyságnöveléssel biztosítja a béremeléshez szükséges összeget. A menetrendet ez nem befolyásolja - tette hozzá. A bérköltség egyébként a vállalat kiadásainak mintegy 50 százalékét teszi ki. Antal Attila hangsúlyozta: jobb, „pörgősebb” menetrendet alakítanak ki, a pihenőidők átszervezésével ésszerűbbek, rugalmasabbak lesznek a szabályok, így kevesebb jármű ugyanazt a szolgáltatást tudja majd nyújtani. Hozzátette: elsősorban a buszközlekedés vonatkozásában várnak hatékonyságnövekedést.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VTDSZSZ) elnökhelyettese csak annyit fűzött hozzá, hogy nagyon jó megállapodást sikerült kötnie a szakszervezeteknek és a munkáltatónak. A béremelés során biztosítják a tartósan távol lévő dolgozók átlagos bérfejlesztését is, így a távolléti díj 2007 szeptemberétől további három százalékkal emelkedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!