Hírek

2007.07.11. 19:01

Újabb tíz gazdaságfejlesztési támogatás

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében újabb tíz gazdaságfejlesztési pályázat jelenik meg pénteken mintegy 13 milliárd forint keretre. A pályázatokat augusztus 24-től lehet beadni – jelentette be Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

BAMA

A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 2007-2008. évi akciótervét, így a két év alatt a miniszterek számítása szerint harmincötezer vállalkozás juthat visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatáshoz. A nyár végén pályázható vissza nem térítendő támogatásokat 2000-2500 pályázó kaphatja meg hatszázezer forinttól ötszázmillióig forintig - közölte Kóka János.

A nemrégiben lezárult gazdaságfejlesztési pályázatokat tekintve a közel huszonöt milliárd forintos keretre 48 milliárd forintos igény érkezett. A legtöbb pályázatot a dél-alföldi régiókból érkezett, a legtöbb forrást Észak-Magyarországról igényelték. Az elmúlt évekhez képest egyszerűbb és gyorsabb lett a pályázati rendszer, tíz millió forint alatt normatív támogatást vezettek be – említette példaként Kóka János.

A források felét a metró viheti el

A Közlekedési Operatív Programban (KOP) a kötött pályás közlekedés kiemelt helyen szerepel közel négyszázharminc milliárd forinttal. Az unió nem szeretné, ha a források felénél sokkal többet fordítanának erre a célra, a főváros szakmai felelőssége, milyen tervezt ad le a támogatás elnyerésére – jegyezte meg Bajnai Gordon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!