Hírek

2007.06.28. 18:12

Egyszerűbb lesz egyéni vállalkozásokat létrehozni

Elfogadta a kormány az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégekről szóló törvényjavaslat koncepcióját, amelynek célja, hogy a magánszemélyek olcsóbban válhassanak egyéni vállalkozókká, és átláthatóbb legyen a működésük – jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő.

BAMA

A magánszemélyek választhatnának, hogy továbbra is egyéni vállalkozók maradnak, vagy egyéni céggé alakulnak át. Az egyéni vállalkozás továbbra sem minősülne jogalanynak, azaz a vagyona nem válna el a magánszemély vagyonától. Az egyéni vállalkozó így korlátlanul felelne a vállalkozás tartozásaiért.

Ezzel szemben az egyéni cég vagyona és a természetes személy egyéni vállalkozó magánvagyona elkülönülne egymástól. Az új cégforma tehát azoknak lehet vonzó, akik jelentős magánvagyont halmoztak fel.

Az egyéni cégeknek nem írnának elő kötelező tőkeminimumot. Az alapító választhatna, hogy korlátlan felelőssége mellett működteti a céget, vagy meghatározza azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállal, pótbefizetés teljesítésével.

Az egyéni cégeknek nem kell vezető és ellenőrző testületeket létrehozni. A cégalapításhoz nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, ahogy illeték és közzétételi díjat sem kell majd fizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!