Hírek

2007.05.31. 07:03

Nádast megáldotta a pápa

Rómában vették fel a hét elején a Rádiókabaré újabb adását, melyben Nádas György humorista is szerepelt. Az idén ünnepli a Nádas-Markos duó születésnapját is.

Csontos Tibor

Nádas György 1982-ben robbant be Markos Györggyel a Humorfesztivál megnyerésével. Azóta a Rádiókabaré állandó mun katársa, zenészként és színészként is dolgozik. Ősszel mutatják be édesapjáról, Nádas Gábor zeneszerzőről írt musicaljét.

- Szombaton New York és Párizs után Rómából jelentkezik a Rádiókabaré, a felvételen Ön is ott volt az Örök Városban. Ennyire szeretnek utazni?

- Ez is benne van, de fontosabb, hogy lassan olcsóbb valamelyik magyar külképviseleten rögzíteni a Rádiókabarét, mint a Magyar Rádió Márványtermében. Ironikus megjegyzés, tudom, de igaz.

- Mire jutott még idejük a kabarézáson kívül?

- Szombaton indultunk, a felvétel hétfőn este zajlott. Soha nem  jártam Rómában, nyakamba vettem a saját lábamat és gyalog felfedeztem. Vasárnap délben a Vatikánban jártunk, a pápa akkor mondott beszédet, majd megáldotta a téren lévőket. Úgyhogy áldottak a rádiókabarésok...

- Ugyanazok a poénok ültek Rómában is, mint itthon?

- A Magyar Akadémián léptünk fel a kinti magyar kolónia előtt, s érdekes, az a jelenet, ami itthon nagyobb sikert aratott volna, kevésbé volt hatásos, amit viszont kevésbé éreztem jónak, ott díjazták. Ez utóbbiak közé tartozott a Rómáról szóló érettségi számom.

- Mennyiben más a külországi rádiókabarézás?

- A nyolcvanas években a Rádiókabaré stábja összetartó közösség volt, manapság azonban a rohanó élettempó miatt csak egy gegpartira jövünk össze. Most viszont ismét jobban ráhangolódhattunk egymásra.

- Éppen huszonöt éve indult a Markos-Nádas duó. Mit adtak önök a százéves magyar kabarénak?

- Megmutattuk a szocializmus utolsó tíz évét. Fájó, de minden mondanivalónk időszerű maradt. A hétvégén lesz a Humorbajnokság döntője, erre vadonatúj számot írtunk Markos Gyurival.

- Zsűritagként követte a Humorbajnokságot. Milyen volt a "termés"?

- Igen szép. Megtisztelő volt, hogy Hofi Géza özvegye felhívott, szeretne ott lenni a döntőn. Mi több, különdíjat is felajánlott.

- Két színházban is szerepelt a most zárult évadban.

- Különösen a Karinthy Színházban kapott feladat jelentett sokat, ha esetleg nem lenne több színházi munkám, azt mondanám, már ezért megérte: a New York-i páparablás című darabot ősszel is játsszuk majd.

- Nagyfia Görögországban vendéglátózik. Meglátogatja majd?

- Tizenhét éves Gabi fiammal megyünk ki Rodoszra hozzá, először leszünk, szülők, anyukák és feleségek nélkül hármasban...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!