Hírek

2007.05.11. 06:00

Gyanús a villanyszámla – lopják az áramot?

Olvasónk egyedül él, és alig van otthon. Villanyszámlája azonban családban élő ismerőséinek a többszöröse. Gyanakodni kezdett, hogy valaki lopja tőle az áramot. Mit tehet?

BAMA

Az Elmű ügyfélszolgálatának 40-38-38-38-as telefonszámán jelezhetjük a gondot a műszaki problémák menüpontnál jelentkező ügyintézőnek. Ő részletesen tájékoztat minket a teendőkről. Először is minősített villanyszerelőt kell hívnunk. Ez azért fontos, mert egyrészt ők hiteles és elérhető, a szolgáltatóval kapcsolatban álló vállalkozók. Másrészt pedig az úgynevezett méretlen vezetékhez is hozzáférhetnek. Vagyis meg tudják állapítani, hogy (köznapi szóval) „kikötötte-e” valaki a mi vezetékünket. A szakemberek névsorát megtaláljuk a www.elmu.hu honlap műszaki tájékoztatás menüjében. A vállalkozó jegyzőkönyvet vesz fel a helyzetről. Leírja benne, ha szabálytalan áramvételezés folyt, és hogy mennyi kárt okozott. E fontos irat birtokában tehetjük meg a rendőrségi feljelentést. A két dokumentumot, azaz a jegyzőkönyvet és a feljelentést egyszerre kell benyújtanunk az Elműhöz, amely kivizsgálja a problémát.

Sajnos az ügyfélszolgálaton nem tudták megmondani, meddig tarthat ez a vizsgálódás. Az ok az, hogy nagyon sok szabálytalan áramvételezéssel kapcsolatos ügy fut be a szolgáltatóhoz – mondta el az ügyintéző. Lehetséges, hogy várnunk kell a sorunkra. Amennyiben akár csak felmerül az áramlopás gyanúja, forduljunk rögtön a megfelelő szakemberhez. Ne sajnáljunk rá pénzt, időt, fáradságot. Ha a végére járunk a problémának, jóval kevesebb kárt szenvedhetünk, mint amennyit akkor, ha valaki valóban folyamatosan lopja tőlünk az áramot. Amennyiben van internet-hozzáférhetőségünk, a www.elmu.hu honlapon a műszaki tájékoztatás alatt megtaláljuk a minősített villanyszerelők névsorát és elérhetőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!