Hírek

2007.05.09. 17:25

Cáfolják, hogy távozna a Vasprefektus

Pletykának minősítették azt is, hogy Ignácz István, Pest megye rendőrfőnöke lenne Gergényi utódja

V. M.

„Nincs az asztalomon Gergényi Péter úr nyugdíjazási kérelme” – mondta tegnap Petrétei József arra a hírre reagálva, miszerint a BRFK-t vezető Vasprefektus július 1-jével távozna a szervezet éléről. Az igazságügyi és rendészeti miniszter hozzátette, háttértárgyalásokat sem folytattak Gergényi Péterrel a dandártábornok nyugdíjazásáról.

„Éppen ideje volt, de hisszük, ha látjuk” – kommentálta Gergényi esetleges leváltásának hírét Kontrát Károly. A fideszes országgyűlési képviselő leszögezte: ha bekövetkezik Gergényi távozása, az nemcsak a kormánnyal folytatott tárgyalásokat könnyíti meg, de segíti helyreállítani azt a közbizalmat, amely a rendőrség tavaly őszi brutális fellépésekor összetört. A Fidesz ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint azért támogatják a határőrség és a rendőrség összevonását tartalmazó törvénymódosítást, mert a kormánytól ígéretet kaptak Gergényi nyári távozására.

„Még az sem biztos, hogy Gergényi úr távozik, így a lehetséges utódjaként felmerülő nevek csak találgatások” – mondta lapunknak Belicza Andrea. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság referense így pletykának minősítette azt is, hogy Ignácz István, Pest megye rendőrfőnöke lenne a legnagyobb esélyes Gergényi irodájának elfoglalására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!