Hírek

2007.05.31. 10:03

Bravúros magyar bronz Dániában

A magyar női floorballválogatott szenzációs játékkal a harmadik helyezést szerezte meg a dániai B divíziós világversenyen. Bronzérmükkel jelezték az ellenfeleknek, hogy velük is komolyan kell számolni

BAMA

Nem mindennapi sikert ért el a női floorballválogatott. A rendkívül erős, azonos játéktudású gárdákat felvonultató fredrikshaveni B divíziós világbajnokságon Strauss Tamás szövetségi kapitány együttese szinte átrohant csoportellenfelein. Előzetesen a szövetség "csupán" a csoportkörből továbbjutást tűzte ki a csapat elé célként, amelyet maximálisan teljesítettek a lányok.

Természetesen a kapitány a szolnoki bajnok- és kupagyőztes csapatból hívta be a legtöbb játékost, így Bajzáth Anikó, Antal Anita, Balázs Szilvia, Farkas Ágnes, Ladányi Bernadett és Vágó Anikó mellett két ex-Tisza-parti csapattag is játéklehetőséget kapott Fekete Györgyi és Sári Szilvia személyében. "Hatalmas akarással és koncentrálással sikerült az első, olaszok elleni mérkőzést megnyerni"- emlékezett vissza a történtekre Strauss Tamás szövetségi kapitány. "A második találkozón északi szomszédaink remek napot fogtak ki, így a vártnál nehezebben gyűrtük le a szlovákokat. Következő ellenfelünk az addig ugyancsak veretlen Hollandia volt, akik ellen sikerült bebiztosítanunk a továbbjutást. A japánok elleni derbi elég feszült hangulatban indult, végig fej fej mellett haladtak a csapatok. Az egész világbajnokság alatt ezen a mérkőzésen dolgoztuk ki a legtöbb helyzetet, de a befejezésbe rendre hiba csúszott."

Az edző hozzátette: egygólos vereségükkel az elődöntőre kikapták a másik csoport első helyezettjét, Lengyelországot. Bár pont őket szerették volna elkerülni, kiegyensúlyozott, taktikus játékkal sikerült 4-1- re elhúzniuk. Ám ekkor leállt a gépezet. Majd öt perc alatt megfordult az állás: a lengyelek zsinórban öt kihagyhatatlan helyzetüket értékesítve mehettek végül tovább a fináléba.

A magyar csapatnak azonban nem volt szégyenkeznivalója. Ugyanis a lengyelek nyerték meg a döntőt, így ők jutottak to- vább az A divízióba. Ami fájó, hogy a lányok csupán egyetlen lépésre álltak a magyar floorball eddigi legnagyobb sikerétől. Azonban ott volt még a bronzmeccs, ahol a korábban már legyűrt Hollandia várt a mieinkre. Ugyanaz a forgatókönyv ismétlődött meg, szívből játszva, két góllal nyert a lelkes magyar gárda, így Antalék nyakába került a bronzmedál. A Kannibál- tengely jelentős részt vállalt a sikerből. Antal 6 góljával és 1 gólpasszával a válogatott házi gólkirálya lett. Ladányi 4 talála- tával, Vágó 2 bombájával és egy asszisztjával, Balázs egy góllal és egy passzal, míg Farkas egy jó előkészítéssel vette ki a részét a sikerből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!