Hírek

2007.05.08. 15:48

A.MA

Hogy a betelefonálós, ál-fejtörős műsorok a pénzemre pályáznak, teljesen oké. De ha már mindenképpen le akarnak nyúlni tőlem pár százast, legalább olyan alakokat szabadítsanak rám, akiktől nem ráz ki a hideg.

Stanga István

Manapság már nincs egyetlen tévé sem, amelyik ne „dicsekedhetne” olyan betelefonálós, átverős (bár ide inkább másik szó illene) műsorral. Tudják, amelyikben először komoly agytornára késztetik a nézőket (az egyik legismertebb gyümölcs, A.MA, nos, vajon tudják, melyik betű hiányzik?), majd arra biztatják a sikerélménytől, önnön okosságától megrészegült polgárt, hogy nosza, hívja gyorsan az emelt díjas telefonszámot, s mondja be a frankót.

Hogy az emberi hülyeségen a csatornák nagyot kaszálnak, rendben van. Elvégre eltelik vagy fél óra, mire új feladat jön, s biztosan akad jó néhány balek, aki az 5-10-15-20 ezer forint reményében tárcsáz. Hogy bejut-e a műsorba, az erősen kérdéses, de persze, azt is a jól a szájába rágják, hogy növelheti ennek az esélyét, ha jó sokszor telefonál. S ott van még csalinak mondjuk az az 1 millió forint, amelyre akkor tesz szert a „szerencsés”, ha kitalálja, hogy a műsorvezető (bár inkább felhajtónak kellene őket nevezni) kezében lévő 10 ezres bankón mi az utolsó három szám. Talán mondanom sem kell, hogy szinte naponta elviszi valaki a millát.

Apropó, műsorvezetők... Az egész ügy szót sem érdemelne, ha ezeknél a figuráknál nem figyelhetnénk meg valamiféle fejlődést a kezdeti időkhöz képest. Pontosabban: visszafejlődést. Bevallom őszintén, én még életemben nem láttam ennyi ellenszenves, tenyérbe mászó képű, irritáló, beszédhibás nőt és férfit, mint ezekben az ál-fejtörőkben.

Nem vagyok hülye, tudom, hogy az általuk mutatott magatartásformák java része olyan szerep, amelyre betanították ezeket a szerencsétlen dilettánsokat, de azért ezt is lehetne kedvesebben, jópofábban, természetesebben csinálni. A hideg futkos a hátamon, amikor meghallom a műfelháborodást (megmondaná, miért nem hív, hiszen csak nem alszik még ilyenkor), a műsértegetést (hja, hogy Ön gazdag, és nincs szüksége erre a tízezerre), a műbiztatást (gyerünk, gyerünk, tudom, hogy tudja, siessen, nehogy valaki megelőzze), és a többi mű-érzelemnyilvánítást.

Szóval el is határoztam, hogy addig, amíg ezekkel az unszimpatikus alakokkal traktálnak, semmiképpen se telefonálok. Még akkor se, ha egyszer majd rájövök, melyik francos betű is hiányzik annak a nagyon ismert gyümölcsnek a nevéből (A.MA).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!