Hírek

2007.04.11. 10:18

Simonyi örül, hogy a magyarok büszkék rá

Charles Simonyi nagyon örül annak, hogy a magyarok világszerte büszkék az űrutazására. Az ötödik űrturista egy közép-európai idő szerint szerda reggeli, rövid videokonferencián felelte ezt az MTI kérdésére.

BAMA

Rajta kívül a Nemzetközi Űrállomás (ISS) öt profi űrhajósa is válaszolt a Moszkva melletti Koroljovban lévő Repülésirányító Központban összegyűlt, főleg orosz újságíróknak. "A magyaroknak azt üzenem, hogy ha magyar teljesítményekről hallok, mindig büszkeséget érzek. És ezért én is örülök annak, hogy a magyarok, nem csak Magyarországon, hanem világszerte, büszkék erre az útra" - mondta Simonyi.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy miért fordult fejjel lefelé az ISS-sel való összekapcsolódás utáni hétfő éjjeli első video-összeköttetés alkalmával, s beszélt ebben a pózban lebegve szeretteivel, az 58 éves magyar származású amerikai űrturista így válaszolt: "Természetesen az volt a szándékom, hogy bemutassam: nem közönséges helyen vagyunk, hanem olyan helyen, ahol mások az állapotok, így nincs fönt és lent. Azt akartam bemutatni, hogy az, hogy mindenki olyan egyenesen áll, nem volt teljesen igaz."

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!