Hírek

2007.04.27. 06:06

A Grace klinika sztárja pincérnőből lett orvos

Ellen Pompeo nem kezdőként – 36 évesen – kapta meg A Grace klinika főszerepét, de a neve Meredith Grey doktornő figurájának köszönhetően lett ismert világszerte.

Tvr-hét

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Ellen Pompeo Grey doktornőt alakítja A Grace klinikában. A képen sorozatbeli partnerével, Patrick Dempsey-vel.
[/caption]A szerep és a színésznő egymásra talált: sok bennük a közös vonás. Ellen ugyanolyan határozott és céltudatos, mint Meredith a sorozatban, és ezt a főszereplő rezidensek – Sandra Oh, Katherine Heigl, T. R. Knight és Justin Chambers – nem bánják, mivel sokszor ők is a hasznát látják. A fizetésemelésüket is Ellen harcolta ki: márciusban kilátásba helyezte távozását, ha nem nő a gázsi. Így tornázta fel díjazását epizódonként 200 ezer dollárra (csaknem 38 millió forintra); ez után négy szereplőtársáét is emelni kellett. Talán azért lett ilyen talpraesett, mert hat testvér közül ő volt a legfiatalabb. Édesanyját négyévesen vesztette el.

„Ez olyan veszteség, amin az ember nem tud túllépni” – mondja. Boston munkások lakta negyedében töltötte a gyerekkorát. Mivel édesanyja sokat nélkülözött, Ellen úgy gondolja, neki is elégtételt szolgáltat azzal, hogy sikeres és jómódú lett. „Mindig is úgy képzeltem, eleget keresek majd ahhoz, hogy kényelmes életem legyen. Csak az volt a kérdés, hogy színészként, lakberendezőként vagy étteremtulajdonosként keresem meg a pénzt.”

Amikor 1995-ben a szerencse egy ügynök személyében rátalált, éppen pincérnő volt New Yorkban. A beszélgetést követően 24 órán belül megkapta első szerepét. A sok feledhető munka után a Holdfényév volt a nagy előrelépés Susan Sarandon és Dustin Hoffman oldalán. A Grace klinika pedig a sztárok közé röpítette. A sikerért sokat kell dolgozni: a hajnalban kezdődő, késő este végződő munkanapokon a díszletek között, a kórházi ágyon szundít egyet. A munkanap végén ezer négyzetméteres Los Angeles-i otthonába tér haza, ahol vőlegénye, Christopher Ivery producer várja.

Egy dolog árnyékolja be az életét: retteg a ráktól. A családjában sokan haltak meg ebben a betegségben, neki is volt nemrég egy kisebb műtétje. Azóta félévente jár szűrővizsgálatokra. Ezzel dr. Meredith Grey is egyetértene.

Ellen Pompeo

1969. november 10-én született Everettben (Massachusetts)

Amit utál: az asztmája

Hobbija: divat, táplálkozástudomány

Fontosabb filmjei: Holdfényév, Kapj el, ha tudsz!, Daredevil, a fenegyerek, Senki sem tökéletes

2005 óta A Grace klinika egyik főszereplője.

Amit utál: az asztmája

Hobbija: divat, táplálkozástudomány

Fontosabb filmjei: Holdfényév, Kapj el, ha tudsz!, Daredevil, a fenegyerek, Senki sem tökéletes

2005 óta A Grace klinika egyik főszereplője. Ellen Pompeo Grey doktornőt alakítja A Grace klinikában. A képen sorozatbeli partnerével, Patrick Dempsey-vel. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!