Hírek

2007.03.09. 09:02

Össztűz az egészségügyi reformra

BAMA

A Kórházszövetség elnöke nem tartja kielégítőnek a kórházreformot, mert véleménye szerint jelenleg csaknem kizárólag az ágyszám csökkentéséről folyik a közbeszéd. Golub István elmondta, hogy a Kórházszövetség azt is fontos kérdésnek tartja, hogy milyen szerkezetben, milyen finanszírozással és milyen jogi környezetben lehet fenntartani az intézmények működését, erről viszont kevés szó esik.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, ellenben közölte, hogy senki sem vitatja, hogy az ágyszámokról döntést kellett hozni, a reformok többi eleme ezután következik. Ehhez a minisztérium pályázati forrásokat is elérhetővé tesz.

"A reformok miatt állástalanná váló orvosok és szakdolgozók támogatására a minisztérium külön programot dolgozott ki" - tette hozzá Horváth Ágnes államtitkár.


Hamis adatokon alapul a tubesi radar hatástanulmánya

A NATO-lokátor építését ellenző pécsi civil szervezet szerint hamis adatok alapján készült a radarállomás telepítéséhez szükséges hatástanulmány. Ez alapja lehet annak, hogy az önkormányzat a kormánydöntés visszavonását kérhesse. A helyi jobboldali koalíció kezdeményezésére hétfőn rendkívüli közgyűlést tartanak Pécsett. Időközben Lázár János, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke a közgazdasági egyetem egyik rendezvényén kijelentette: az ország biztonságpolitikai helyzete megköveteli, hogy a Tubesre tervezett lokátor-állomás megépüljön.


Az OVB várhatóan 30 napon belül újra dönt

Az Országos Választási Bizottság elnöke nem tartja szokatlannak, hogy az Alkotmánybíróság a Fidesz népszavazási kezdeményezése kapcsán két kérdésben új eljárásra utasította a szervezetet. Szigeti Péter a Magyar Rádiónak azt is elmondta, hogy nincs olyan szabály, amely kimondaná, hogy az OVB-nek mennyi időn belül kell lefolytatnia az új eljárást, de a testület feltehetően az általában szokásos 30 napon belül meghozza döntését.


Falat bontanak a megosztott Cipruson

Nicosiában, a görögök lakta oldalon az este elkezdték bontani a ciprusi görög és török közösséget elválasztó fal egy részét. A helyi rendőrség információi szerint a munkálatok célja, hogy átjárót létesítsenek az északi és a déli városrész között. Az átjáró egy ideig nem fog a civilek rendelkezésére állni, egyelőre csak egy katonai ellenőrző pontot hoznak létre.


Súlyos zavargások Athénban

Az utóbbi évek legsúlyosabb zavargásai voltak az este Athén belvárosában, ahol az egyetemi reformok ellen tüntető diákok csaptak össze a rendőrökkel. Az órákig tartó utcai csatározásokban legalább húszan megsérültek, mintegy negyven tüntetőt őrizetbe vettek. Rendőri közlés szerint mintegy nyolcezer egyetemi hallgató és oktató vett részt a tiltakozó megmozdulásban – a szervezők húszezerre tették a részvevők számát. Mintegy ezer rohamrendőr próbálta feloszlatni a zavargássá fajuló tüntetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!