Hírek

2007.03.05. 17:44

Gyurcsány fenntartja: antiszemita az ellenzék

A kormányfő szerint a Fidesz elmossa a jobbközép pártok és a szélsőséges radikálisok közötti különbséget

BAMA

Méltatlan és sunyi az a módszer, hogy egy angol lapban vádolja politikai ellenfeleit antiszemitizmussal Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – mondta a parlament tegnapi ülésén Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus Gyurcsány a londoni The Timesnak adott interjújára utalt, melyben a kormányfő antiszemitának nevezte a legnagyobb ellenzéki pártot. „Mutasson egy embert ebből a frakcióból, akit ön antiszemitának tart!” –  szólította fel a miniszterelnököt Navracsics.

A Fidesz politikusa azt mondta: ebben az országban csak egy párt van, mely jogutódként rokonságot vállalt a diktatúrával. Navracsics közölte: a kormányfő budapesti villája egykor zsidók tulajdonában volt, akiktől előbb a nyilasok, majd a kommunisták vették el azt.

„Maguk mentik a menthetetlent, magyarázzák a magyarázhatatlant” – válaszolta Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint a Fidesz elmossa a tisztességes jobbközép konzervatív pártok és a szélsőséges radikálisok, nacionalisták és soviniszták közötti különbséget. „Ez az önök pártjának felelőssége” – mondta. A miniszterelnök szerint a Kossuth téri nagygyűléseken a  Fidesz felszólalói nem utasították el „a helyenként nem is burkoltan zsidózó szélsőség” támogatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!