Hírek

2007.03.25. 22:24

De ki ölte meg Houdinit?

Már-már azt hittem, szépen, csendesen telik el a hétvége. Az idő megjavult, szikrázó napsütés, a nagy dolgok most tőlünk távolt történnek (belini EU-csúcs, földrengés, stb.), egyszóval minden happy. Hogy ne így legyen, arról ismét a politika gondoskodott.

Stanga István

Az Orbán-kormány egykori titokminisztere, Demeter Ervin vasárnapi sajtótájékoztatóján arra kért választ a kormányzattól, vajon a Nemzetbiztonsági Hivatal (NHB) miért cseszegeti az újságírókat. Aki nem ismerné a sztorit, annak elmondom.

Nos, a Magyar Nemzet szerint két újságírójuk (akik éppen bizonyos kormánytagok vagyonosodási ügyeit vizslatták) januárban Lesencefalun jártak. Ott, ahol éppen Szilvásy Györgynek, a polgári titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszternek a háza épül. Vagy két hónappal az eset után aztán az NBH munkatársai felkeresték az említett sajtómunkásokat, elbeszélgettek velük, sőt, arról is érdeklődtek, vajon mennyire biztos az állásuk a Nemzetnél.

 No, ennek kapcsán kérdezte Demeter, vajon a titkosszolgálat miért is félemlíti meg az újságírókat, hozzátéve: szerinte az NBH vezetője egy megvásárolt ember. Hogy miért? Hát azért, mert beköltözött egy szolgálati lakásba, a régit, a sajátját meg átadta a fiának. Ergo egy lakással vásárolták meg.

 Hogy ebből per lesz, az szinte tuti, dehát ez legyen Demeter és Galambos Lajos (figyelem, nem Lagzi Lajcsiról van szó) ügye. S abban is biztos vagyok, hogy most napokig erről a hülyeségről fogunk hallani. Lesz még egy-két ellenzéki sajtótéjékoztató (eléször csak kérdezik Szilvásyt, aztán lemondásra szólítják fel, stb..), majd következik a kormányoldal. Ők kezdetben pusztán cáfolják a vádakat, majd előhozakodnak olyan esetekkel, amelyek Demeter titokminisztersége alatt játszódtak le, s amelyek sokkal de sokkal rémületesebbek a mostaninál. A felek által kiagyalt koreográfiát nem nehéz kitalálni, hiszen már évek óta ezt használják.

 Ha jobban belegondolunk, az egész eset vihar egy pohár vízben. Hétköznapi történet, alaposan tuningolva. Persze, hogy nem véletlenül jártak az NBH emberei a Nemzet újságíróinál (gyanítom, nem mentek volna, ha más lapról van szó). S azt is nehéz elhinni, hogy Szilvásy csak utólag értesült a dologról. Ugyanakkor az is tény, hogy Demeter – ilyen-olyan hátsó szándékoktól vezérelve – alaposan eltúlozta a dolgot, a megvásárolhatósággal kapcsolatban tett kijelentései pedig gusztustalanok. Egyszóval füllentések, csúsztatások innen is, onnan is, ahogyan azt már megszoktuk.

 Szerencsére nem sokáig dühöngtem a fentebbi hírek olvastán, mert érkezett egy érdekesebb, egyenesen az USA-ból. Úgy tűnik, a hozzátartozók kérésére exhumálják majd a magyar származású nagy szabadulóművész, Harry Houdini (Weisz Erik) földi maradványait, mert felmerült a gyanú, hogy esetleg megmérgezték. Mielőtt bármelyik párt közölné, hogy kire is gyanakszik, sietek leírni: a feltételezések szerint egy okkultista szekta keze van a dologban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!