Hírek

2007.02.01. 15:45

Vállalkozónak szánt bomba robbant a rendőrségen

Egy zsaroló levélhez mellékelt bomba robbant fel a pécsi rendőrségen csütörtök reggel. A robbanóanyag akkor lépett működésbe, amikor a gyanús csomagot megpróbálták biztonságba helyezni.

BAMA

Az első sajtóértesülésekkel ellentétben nem a kapitánynak címzett levélbomba volt a robbanószerkezet, amely egy rendőrnek könnyebb sérüléseket okozva robbant fel a pécsi kapitányságon csütörtök reggel. A rendőrség kora délután rendkívüli sajtótájékoztatón ismertette az esetről eddig rendelkezésre álló információkat.

Beszámolójuk szerint reggel egy vállalkozó vitt be egy fenyegető levelet a Pécsi Rendőrkapitányságra, amelyhez egy körülbelül gyufásdoboz méretű papírdobozt mellékeltek. A levélben a férfit megfenyegették és több millió forintot követeltek tőle. A csomagot egy rendőr gyanúsnak találta, ezért kivitte az udvarra, hogy később a szakértők megvizsgálhassák. A kis méretű bomba ekkor robbant fel, a rendőr könnyebb arc- és kézsérüléseket szenvedett.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást az ügyben, a rendőrkapitány félmillió forintos nyomravazetői díjat ajánlott fel a bomba feladójának kézrekerítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!