Hírek

2007.02.22. 16:54

Életfogytiglani az azeri baltás gyilkosnak

Életfogytiglani szabadságvesztére ítélte a Fővárosi Ítélőtábla tegnap azt az azeri katonatisztet, aki három évvel ezelőtt megölte egy örmény hallgatótársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában.

BAMA

Ramil Safarov, aki angolnyelv-tanulásra érkezett Budapestre, egy éjjel baltával agyonverte alvó, örmény katonatársát  A védelem azzal érvelt, hogy a vádlott elmebeteg, ám a bíróság ezt az érvelést nem tudta elfogadni. Az elkövető ugyanis korábban azt mondta: „hivatása, hogy megöljön minden örményt”. A bíró rámutatott, hogy a tettes az alvó áldozatra baltával támadt, méghozzá különös kegyetlenséggel: a fejsze tompa részével három ütést mért az örmény fiatalember fejére, háromszor az élével a nyakára sújtott le és ezzel gyakorlatilag lefejezte. Ezt követően egy másik örmény hallgatót is meg akart ölni, ami azért nem sikerült, mert a férfi ajtaja zárva volt.

A jogerős ítélethirdetés után Magyar György, az azeri fiatalember ügyvédje elmondta: később döntenek az esetleges felülvizsgálati kérelemről. Hozzátette: a fiatalembernek Magyarországon kell letölteni büntetésének legalább harmadát, s csak azután merülhet fel, hogy átadják a hazájának, ha azt ottani hatóságok garantálják a Magyarországon kiszabott büntetés további végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!