Hírek

2007.02.04. 15:16

Csúcstalálkozó a klímaváltozásról?

Környezetvédelmi csúcsértekezletet javasolt Németország a klímaváltozásról és annak felmérhetetlen következményeiről közzétett, drámai ENSZ-jelentés után.

E. Cs.

Berlinben azt szeretnék, ha a világszervezet az állam- és kormányfők szintjén mielőbbi rendkívüli konferenciát hívna össze az általános felmelegedéssel kapcsolatos problémák megvitatására, és az elengedhetetlen lépések megtételére. A világszervezet minap kiadott jelentése szerint a légkör felmelegedéséért szinte kizárólag az ember a felelős.

Brit lapjelentés szerint az ExxonMobil által finanszírozott, a Bush kormányzathoz közelálló American Enterprise Institute 10-10 ezer dollárt ajánlott fel neves tudósoknak, ha nyilvánosan kritizálják a klímaváltozás veszélyére figyelmeztető tanulmányt. A The Guardian című lap úgy tudja, az AEI 1,6 millió dollárt kapott a nagy kőolajtársaságtól; az intézet ezért leveleket küldött brit, amerikai és más országbeli szakértőknek, támadva az ENSZ-tanulmány „átgondolatlanságát, illetve könnyelmű következtetéseit”. Ennek folytatása, hogy vasárnap Londonban olyan jelentést tesznek közzé, amely kétségbe vonja a klímajelentés fő megállapításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!