Hírek

2007.01.08. 13:46

Gázártámogatás: már másfél millió igénylés

Eddig mintegy másfél millióan kértek gázártámogatást, az igénylések negyedénél ugyanakkor hiánypótlásra van szükség.

BAMA

Schranz Edit, a szociális tárca szóvivője hétfőn elmondta: arra számítanak, hogy összesen mintegy kétmillió háztartás kér majd gázártámogatást. Az adatlapok hetven százalékát, közel egymillió kérelmet dolgoztak fel eddig, s 25 százalékát kellett az igényléseknek hiánypótlásra visszaküldeni. A szóvivő a tipikus hibák között említette, hogy nincs aláírva az igénylés, hiányzik az adószám, vagy nem csatolták hozzá az utolsó havi gázszámlát. Az ilyen igénylőlapokat az Államkincstár hiánypótlásra visszaküldi. Ha valaki e héten hiánypótlást kérő borítékot kap, érdemes azt postafordultával visszaküldeni - hívta  fel a figyelmet Schranz Edit.

Abban az esetben, ha valaki úgy érzi, nem tudja a hiányt egyedül pótolni, országosan több mint kétszáz helyszínen kaphat segítséget: 174 munkaügyi kirendeltségen, a nyugdíjfolyósító igazgatóság 29 helyszínén, és az államkincstár területi igazgatóságain állnak a lakosság rendelkezésére. Hangsúlyozta: az első igényléseket érdemes hétfő éjfélig postára adni azoknak, akik már a februári számlánál érvényesítetni szeretnék kérelmüket. Aki március 31-ig adja be igénylését, visszamenőleg januárig megkapja a támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!