Hírek

2006.10.14. 17:07

Kizárták az MSZP-ből a botrányt okozó tagot

Megszegte az MSZP alapszabályát és az Országos Választmány szervezeti és működési szabályzatát, illetve kárt okozott a pártnak Sipos József, döntött a szocialista párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága. A Lamperth-botrányért felelős politikust ezért kizárták az MSZP-ből.

BAMA

Sipos József a párt választmányának október 7-i zárt ülésére bevitte a Magyar Rádió újságíróját, aki több vezető politikus beszédét is rögzítette, s ezek később elhangzottak a médiumban. A zárt ajtók mögött Lamperth Mónika önkormányzati miniszter ígéretet tett arra, hogy megszüntetik a regionális fejlesztési tanácsokban keletkezett ellenzéki túlsúlyt.

"Sipos József elismerte, hogy ő hívta be az újságírót a zárt ülésre, és ezzel hibát követett el. A testület az érintettek meghallgatásával lefolytatta a vizsgálatot, és többségi döntéssel Sipos József pártból való kizárása mellett döntött" - írja a testület közleményében.

A politikus már korábban beismerte, hogy hibázott ezért lemondott pártban betöltött tisztségéről. Elmondása szerint késve érkezett a helyszínre, s nem tudta, hogy az ülés zártkörű. A tudósítót udvariasságból engedte be a terembe, valamint arról sem volt fogalma, hogy az újságíró felvételt készít. Sipos egyébként egyik alapítója a szocialista párt társadalompolitikai tagozatának, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök politikáját bírálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!