Hírek

2006.10.17. 11:54

Gyurcsány: hét bő esztendő a beruházásokban

A beruházások terén hét bő esztendőt vár Magyarországon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a költségvetés két szűk esztendeje mellett. A kormányfő erről az Új Magyarország Fejlesztési Tervről folytatott vitanap kezdetén beszélt kedden az Országgyűlésben.

BAMA

"A költségvetési két szűk esztendővel együtt beruházásban, fejlesztésben, egy új Magyarország megteremtésében pedig következik hét bő esztendő" - mondta a miniszterelnök, utalva a hétfőn napirend előtt tett kijelentésére, miszerint költségvetési értelemben szigorú évek elé néz az ország. Kiemelte: olyan hétéves időszak következik, amikor Magyarország nemzeti jövedelme 2-3-4 százalékának megfelelő új forrás érkezik évente az országon kívülről. Hozzátette: ezt azonban csak beruházásra lehet fordítani, közvetlenül nyugdíjra, családtámogatásra nem.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a következő hét évben 8.000 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amelyből 6.000 milliárd az unió kohéziós és strukturális alapjából származik, 1.000 milliárdot agrár- és vidékfejlesztésre lehet fordítani és 1.000 milliárdot a nemzeti költségvetésből kell hozzátenni. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legnagyobb része arról szól, hogy miként lehet jobb képzéssel és szolgáltatással élhetőbb világot teremteni, és az emberek számára lehetőséget adni, ezért humánfejlesztésre 1.700-1.900 milliárd forintot fordítanak a következő hét évben - mondta. Közölte: emellett a gazdaság fejlesztésre 1.000 milliárd,  közlekedésfejlesztésre 2.000 milliárd, környezetvédelemre mintegy  1.200 milliárd, államreformra 100 milliárd, vidékfejlesztésre 1.000 milliárd forint jut majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!