Hírek

2006.08.30. 06:20

Azurák Csaba új Naplót ír

Szeptembertől új dizájnt kap a TV2 Napló című műsora, amelyben Azurák Csaba a korábbiaknál is karakteresebben jelenik majd meg.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="190"] Azurák Csaba rádiós volt, s ma is politikai újságírónak tartja magát – fotó: TV2
[/caption]– Mérlegen a Napló látványvilága, hamarosan megújul. Mi indokolja a változásokat?

– Szó sincs kötelező dizájnváltásról. Látványvilágban, színekben karakteres változások várnak a Naplóra. A műsorra jellemző kettősséget – egyszerre politikai, közéleti történéseket boncolgató, oknyomozó és magazinos – az új díszlet is igyekszik majd megjeleníteni.

– Miként érinti ez Azurák Csaba és Sváby András képernyős megjelenését?

– Az eddigieknél karakteresebb megkülönböztetést kapunk. András a lazább, könnyedebb stílust képviseli, én az öltönyös, nyakkendős, szemüveges műsorvezető vagyok, aki a Magyar Rádió Krónika szerkesztőségében politikai riporterként kezdte, és aki ma is politikai újságírónak tartja magát. Ezek a szempontok is szerepet játszanak a műsor megváltozott látványvilágában.

– Sokszor úgy tetszett, ön csupán Sváby helyetteseként ül a Napló műsorvezetői székében. Nem fanyalgott emiatt?

– Az első időkben ez valóban így is volt, ma kimondhatom, hogy „leszámoltam” Sváby Andrással. Nem véletlenül voltam egyik moderátora a miniszterelnök- jelöltek vitájának, vagy készítettem az eddigi, még élő magyar miniszterelnökökkel interjút. Van tehát ilyesfajta érdeklődésem, ezt a vonalat viszem a Naplóban. Megszűnt az, hogy ha kellett, beugrottam helyette, ma már pontos beosztás szerint váltjuk egymást műsorvezetőként. Másrészt büszke vagyok arra, hogy nem csupán műsorvezetőként, hanem riporterként is dolgozom a Naplóban. Eleinte furcsa volt, hogy a saját riportjaimat konferálom fel, de ezt a nézők is megszokták.

– Azzal a Vujity Trvtko által világgá kiáltott szokásával is leszámolt, hogy a szerkesztőségi értekezleteket egy kupica körtepálinkával kezdi?

– Amikor főiskolásként elindultam a Riporter kerestetik!-en, stúdiószereplés előtt bekaptam egy felest. Nálam akkor ez működött, de ma már nem lépek be ekkora feszültséggel a stúdióba, nincs szükségem a kupicára.

– Lebeszélni igyekszik tanítványait a pályáról, vagy elvarázsolja őket?

– Kislányom megszületésekor abbahagytam a tanítást, és a riporterkedés mellett családapuka lettem. Most több médiaintézet is megkeresett. Sokszor elrontom a jelöltek kedvét, mert elegem van abból, hogy az újságírás lezüllött szakmává vált, ahová bekerülhetnek a lány- és fiúmodellek is. Azt látják csupán, hogy partikra járhatnak, újságokban szerepelhetnek. Az így gondolkodókat el is tanácsolom.

– Ha meglát egy MiG-et vagy Gripent, elkapja még a kellemes borzongás?

– Szívem csücske a vadászrepülés. Átéltem már kalandot egy kiképzőgépen, szeretek terepen lenni, és ha az ember élvezi a szakmáját, nem kérdés, hogy még ezt is kipróbálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!