Hírek

2006.06.16. 14:02

Semmi haszna a Gyurcsány-csomagnak

A Magyar Demokrata Fórum nem támogatja Gyurcsány ferenc miniszterelnök megszorító intézkedéseit, mivel azok csak a feketegazdaságnak használnak

BAMA

"A Magyar Demokrata Fórum (MDF) középosztály- és vállalkozásellenesnek tartja  a Gyurcsány Ferenc által bejelentett megszorító csomagot, és nem  támogatja" - jelentette ki Herényi Károly, a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. "Az MDF továbbra is a kormány felelős ellenzékének tekinti magát, a beterjesztett kormányprogram, valamint a törvénymódosítások  viszont szakmailag alkalmatlanok arra, hogy az ország nehéz pénzügyi helyzetén javítsanak" - szögezte le a politikus.
„Az a kormány, amely most lehetőséget kapott újabb négy évre, az  előző négy esztendőben meglehetősen nehéz helyzetbe hozta az  országot, a költségvetést, az államháztartást, a folyamatok fölött  minden kontrollt elveszített”- tette hozzá. Kiemelte, hogy nincs a  magyar társadalomnak olyan rétege, amelyet ne érintenének  hátrányosan ezek az intézkedések, és egyetlen olyan csoport sincs,  amely kedvezményezettje lenne.
„A Gyurcsány-csomag a kamat és árfolyamnyereség-adó kivetésével  bünteti a megtakarításokat, bünteti a teljesítményt azáltal, hogy 20  százalékra emeli a társasági adót, tovább sarcolja a munkaadókat és  a munkavállalókat, és újabb adónemek bevezetésével teszi még  bonyolultabbá az amúgy is túlkomplikált adórendszert” – mondta Almássy Kornél, az MDF alelnöke. Ez a megszorító csomag rövid távon alkalmas ugyan bevételhez  juttatni a költségvetést, ám már középtávon is súlyos  következménnyel járhat a gazdaságra és középosztályra. A politikus szerint nem véletlen, hogy a miniszterelnök nem mutatott be  hatástanulmányt a tervezett megszorításokkal kapcsolatban, abból  ugyanis egyértelműen kiderült volna, hogy ez a program a  feketegazdaságot és a munkanélküliséget erősíti, nem pedig a.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!