Hírek

2006.06.19. 11:55

Az MDF saját főpolgármester-jelöltet indít

Győzelmi reményei nincsenek, az MDF mégis elindítja saját jelöltjét a fővárosi főpolgármester-jelöltek versenyében - erről beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

BAMA

A politikus elmondta: "nem nagyon" egyezkednek a Fidesszel, önállóan indulnak az önkormányzati választásokon. Herényi Károly nem cáfolta, hogy a párt budapesti főpolgár-jelöltje Katona Kálmán lehet. A riporter arról faggatta az MDF vezető politikusát, hogy a saját jelölt indítása nem rontja-e a legnagyobb ellenzéki párt esélyeit. Mint ismeretes, Orbán Viktor Fidesz-elnök kedden tárgyal Tarlós Istvánnal arról, hogy lesz-e Fidesz-jelölt a III. kerületi polgármester. Herényi Károly szerint megismétlődik majd az, ami az országos választásokon történt, tehát az, hogy az MDF nem a Fidesz-szavazókat csábítja el, hanem saját szavazóbázisára épít.

Az MDF vezető politikusa úgy véli, hogy még akkor is érdemes elindulni a főpolgármesteri címért, ha pártjának jelöltje gyakorlatilag esélytelen a győzelemre. Megítélése szerint jól teszik, ha elindulnak azok, "akiknek van mondanivalójuk a városról, a város jövőjéről". Abban bízom, hogy a győztes minden jó ötletet átvesz majd a  többi indulótól, hiszen ezt kívánja a város érdeke - mondta Herényi Károly.

A kérdésre, miért zártak ki a pártból több helyi vezetőt, a frakcióvezető azt válaszolta, hogy ilyen kizárásokra még a jövőben is lehet számítani. "Az MDF új úton indult el, és nem mindenki képes ezen az úton velünk jönni" - mondta. A kizárt politikusok nem értenek egyet Dávid Ibolya MDF-elnök politikájával, "és még mindig azt hiszik, hogy 1989-et írunk". Az MDF egy megújult párt, amely nem a múltban, hanem itt és most politizál - hangsúlyozta Herényi Károly.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!