Hírek

2006.05.15. 11:38

Turi-Kovács szerint lehetetlen a frakcióalakítás

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke hétfőn politikailag megalapozatlannak, jogilag lehetetlennek nevezte az önálló frakció alakítására vonatkozó kezdeményezést, amelyet egykori kisgazdák szorgalmaztak vasárnapi levelükben.

BAMA

„Minden valóságos politikai háttér nélküli kezdeményezésről van szó. (...) Mi, akik kisgazdaként kerültünk be a parlamentbe, változatlanul a Szövetségen belül kívánjuk a kisgazda értékeket képviselni” - jelentette ki a Fidesszel szövetséges KPE elnöke. Turi-Kovács Béla hangsúlyozta: nincs frakcióalakítási szándékuk, de ennek jogi feltételei sem állnak fenn, hiszen a Kisgazda Polgári Egyesület civil szervezet, amely a „Fidesz részeként” indult a választáson, a Házszabály viszont csak az egy párthoz tartozóknak ad lehetőséget a frakcióalakításra.

Turi-Kovács Béla ugyanakkor jelezte: kisgazda képviselőkkel meg kívánnak alakítani egy, a Fidesz-frakció melletti munkacsoportot, amelyet önállóan lehetne bejegyezni, s mezőgazdasági, vidékfejlesztési kérdésekkel foglalkozna.

A Kisgazda Polgári Egyesület színeiben nyolc képviselő szerzett mandátumot. A nyílt levél megfogalmazói Turi-Kovács Bélát, Vincze Lászlót, Czira Szabolcsot, Kékkői Zoltánt, Simon Miklóst és Balogh Józsefet kérték fel, hogy hozzanak létre egy önálló kisgazda frakciót.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!