Hírek

2006.05.21. 17:08

Ray Nagin tovább vezeti a lerombolt New Orleanst

A szavazatok 52 százalékát nyerte el Ray Nagin, New Orleans polgármestere a magyar idő szerint szombaton tartott választásokon New Orleansban.

F. K.

Az újraválasztott Ray Nagin nagyrészt annak köszönheti népszerűségét, hogy korábban élesen szavakkal bírálta George Bush elnök és a szövetségi katasztrófavédelmi igazgatóság (FEMA) munkásságát, amiért késedelmesen küldtek segítséget a Katrina hurrikán sújtotta városba.

A hurrikán tavaly szeptember elején csapott le New Orleansra. A vihar következtében a várost védő gátak nem bírták a rájuk nehezedő nyomást és átszakadtak, New Orleans nagy része víz alá került. Mértéktartó becslések szerint a katasztrófában több ezren vesztették életüket, a város nyolcvan százaléka víz alá került, több kerület romeltakarítási és újjáépítési munkálatai a mai napig nem fejeződtek be. A város területének mintegy húsz százaléka még mindig lakatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!