Hírek

2006.05.01. 19:14

Miskolcon ezúttal is közös volt az ünnep

Miskolcon a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is együtt ünnepelték május elsejét a különböző szakszervezeti tömörülések és a politikai pártok.

BAMA

A Csanyik-völgyi Majális parkban egymás mellett állt a Fidesz és az MDF sátra, a szabad demokraták kicsit távolabb vonultak tőlük, az MSZP és a Fiatal Baloldal pedig még messzebb táborozott le. Az esőre hajló időben több ezer majálisozó előtt Káli Sándor miskolci polgármester egyebek mellett azt mondta: a szakszervezet aktivistáinak nagy ma a felelőssége, "hiszen az emberek tőlük várják azt, hogy segítsenek, mert ennyire kiszolgáltatott még nem volt munkavállaló, mint az elmúlt időszakban". Ha szólni mer, akkor bizony az állását is kockáztatja - tette hozzá az MSZP-s városvezető, aki úgy vélte, hogy a rendszerváltás egyik nagy negatívuma volt az egységes szakszervezetek feldarabolása, ezzel is akadályozva azt, hogy a munkavállalók érdekében egységesen fel tudjanak lépni.

A polgármester fontosnak ítélte, hogy azok, akik tudnak és akarnak is dolgozni, azok munkalehetőséghez jussanak egy jobb, otthonosabb városban. Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezetek Tömörülésének alelnöke arról szólt, hogy a szakszervezeteknek össze kell fogni, félre kell tenni a nézetkülönbségeket akkor, amikor közös ügyről van szó. A munkások európai módon szeretnének dolgozni, élni, európai béreket akarnak kapni - jelentette ki, miközben a majálison 200 forint körüli áron mértek egy pohár sört, a virsli párja pedig meghaladta a 300 forintot, de egy cső főtt kukoricáért is elkértek 250 forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!