Hírek

2006.05.25. 14:04

Megmentőjének ajándékozta a veséjét

Húsz évvel életének megmentése után visszaadta a kölcsönt egy bosnyák férfi. Remzo Pevic mikor megtudta, hogy egykori megmentőjének veseproblémái vannak, habozás nélkül felajánlotta saját szervét a bajban lévő barátjának.

BAMA

Két évtizede Pevic egy megvadul jeges patakba esett, ahonnan egy másik bosnyák férfi, Ahmet Adulovic sikeresen kimentette a szinte már élettelen bajbajutottat. A két ember kapcsolatban marad, s az ismeretséget akkor is ápolták, amikor Adulovic Kanadába költözött.

Húsz évvel később Pevic megtudta, barátjának komoly veseproblémái vannak, sürgősen transzplantációra szorul. Miután az orvosok elvégezték rajta a vizsgálatot és kiderült, alkalmas donornak, azonnal repülőre ült, és egy kanadai kórházban alávette magát a nem túl kellemes beavatkozásnak.

Pevic kijelentette: „Végül sikerült Ahmetnek megfizetnem a 20 évvel ezelőtti segítségét.” Adulovic az operáció után jobban lett és elmondta, „Remzonak gyermeke és felesége van, így nem akartam a segítségét elfogadni, de amikor egyre rosszabbul lettem, beleegyeztem a műtétbe. Most már vértestvérek lettünk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!