Hírek

2006.05.19. 12:54

Kitüntetések az árvízi védekezésben részt vevőknek

Az ország soha ilyen jó teljesítményt nem mutatott, mint az árvízi védekezésben - mondta Sólyom László köztársasági elnök pénteken Budapesten, mielőtt kitüntetéseket adott át az árvízi védekezésben kimagasló teljesítményt nyújtóknak az Országház Kupolatermében.

BAMA

Nagyon biztató látni, mire képes Magyarország akkor, amikor baj van, és biztos vagyok benne, hogy akkor is képes erre az összefogásra és példaszerű munkára, amikor nincs baj - mondta az államfő, aki hősies helytállásnak nevezte a dunai, a tiszai és a Körösök menti árvízi védekezésben részt vevők munkáját. A köztársasági elnök az egész ország nevében megköszönte azok munkáját, akik részt vettek a védekezésben. Az államfő szerint a védekezés műszakilag is rendkívüli teljesítmény volt. Hozzátette: Európában mindenütt rosszabb volt a helyzet. "Ilyen hosszan elhúzódó magas vízállást kivédeni valóban példa nélküli" - hangsúlyozta Sólyom László.

Az ünnepségen Gyurcsány Ferenc ügyvezető miniszterelnök azt mondta: jól vizsgázott Magyarország, a köztársaság elnökétől a községek vezetőiig mindenki tudta, hogy mi a dolga; jól vizsgáztak a vízügyes szakemberek, az önkéntes magyar haderő, a rendőrség, a katasztrófavédelem. A kormányfő szerint sokat lehet köszönni "Európa talán legjobban felkészült" vízügyes szakmájának. Hozzátette: szeretné, ha véget érne az az egy évtizedes időszak, amelynek során ez a szakma mellőzött volt, és sok kritikát kapott.

Május 19-ét a kormány a köszönet napjává nyilvánította.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!