Hírek

2006.05.01. 15:56

Kezdődik a súlyemelő Európa-bajnokság

A kontinentális szövetség május elsejére tett "munkásnapjával", az EWF kongresszusával vezetik fel a súlyemelők ez évi Európa-bajnokságát, amelynek versenyei kedden kezdődnek el és tartanak vasárnapig a Gdansktól hatvan kilométerre fekvő észak-lengyelországi kikötővárosban, Wladislawowóban.

BAMA

A sorszáma szerint 85. férfi és 19. női Eb-n tizenkét magyar indul, testvéries elosztásban mindkét nem küzdelmeiben hatan-hatan vesznek részt a piros-fehér-zöld színek képviselői közül.

A 2004-es athéni nyári olimpia doppingbotránya és az azt követő büntetések, a magyar szövetségre (MSSZ) kirótt nemzetközi versenytilalom után gyakorlatilag most tér vissza a magyar súlyemelés a sportági küzdőtérre, s a hangsúly ezúttal még tényleg elsősorban a jelenléten van, mert kiugró eredmény nem várható el a válogatott tagjaitól.

A szakvezetés a korábbi Európa-bajnoki érmes Tancsics Lászlótól remélhet egyedül "medálközeli" helyezést. A nőknél Ráki Henrietta állt már korábban Eb-dobogón.

A lengyelországi kontinensviadal programja (zárójelben a magyar indulók):

Május 2., kedd: női 48 kg (Kovács Tímea), női 53 kg (Ráki Henrietta), férfi 56 kg (Tancsics László és Ádám Róbert).

Május 3., szerda: női 58 kg, női 63 kg (Nagy Nikoletta), férfi 62 kg.

Május 4., csütörtök: női 69 kg (Szepesi Martina és Molnár Alexandra), női 75 kg (Huber Tímea), férfi 69 kg.

Május 5., péntek: női plusz 75 kg férfi 77 kg (Baranyai János).

Május 6., szombat: férfi 85 kg (Gráner Zoltán), férfi 94 kg (Kiss Attila).

Május 7., vasárnap: férfi 105 kg (Vatai Viktor), férfi plusz 105 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!