Hírek

2006.05.08. 14:49

Ingatlanspekuláció Budapest tehermentesítése helyett?

A Levegő Munkacsoport teljes mértékben támogatja a helyi civil szervezetek mai sajtónyilatkozatát, amelyben elítélik azt, hogy Árpádföld és Csömör között, egy hibás és ésszerűtlen nyomvonalon, a joggal visszaélve kezdődött meg az M0-ás keleti szektora újabb szakaszának építése.

BAMA

Ez a szakasz a Levegő Munkacsoport szerint ugyanis nem azt szolgálja, hogy a kamionforgalom elkerülje a fővárost. A Munkacsoport elképzelhetetlennek tartja, hogy a kamionok tömegei, amelyek az M3-as autópályáról igyekeznek tovább délre vagy nyugatra, vissza fognak fordulni Budapest határától, hogy 20 kilométerrel hosszabb utat tegyenek meg.

Az Árpádföld és Csömör közé tervezett nyomvonal mentén ugyanakkor, a Levegő Munkacsoport információi szerint, az önkormányzatok már sorra adják el a területeket bevásárlóközpontok, logisztikai bázisok és hasonló létesítmények számára.

A környezetvédő civil szervezetek követelik, hogy a környezetvédelmi és közlekedési szempontból egyaránt kedvezőbb gödöllői átkötés nyomvonalán (a tervezett M31-es gyorsforgalmi úttal) zárják be az M0-ás keleti szakaszát.

"Az adófizetők pénzéből ne az ingatlanspekulációt, hanem Budapest tehermentesítését támogassák!", követeli a Levegő Munkacsoport. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!