Hírek

2006.05.13. 17:43

Gyurcsány Ferenc: A cél a sikeres, győztes Magyarország

Magyarországnak az a célja, hogy a versengő világban sikeres és győztes legyen - mondta Gyurcsány Ferenc szombaton az MSZP budapesti választmányi ülésén.

BAMA

A szocialista párti kormányfőjelölt úgy fogalmazott: "Magyarnak lenni, de sikeresnek. Magyarnak lenni és győztesnek.  (...) Ez az igazi nemzeti, patrióta politika".

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország politikáját az elmúlt ötszáz évben a túlélés és a revans jellemezte. Mint mondta, ezt kell felváltania a sikeres Magyarországnak és a "nyugodt, építkező, szabad jólétnek". Hozzátette, a magyar nemzeti büszkeségnek nem abból kell  származnia, hogy "több mint ezer éve itt vagyunk a  Kárpát-medencében".

Beszédében a politikus arról is szólt, attól függően, hogy miről beszélünk, gazdaságról vagy társadalmi kötelezettségekről, a sorrend verseny és szolidaritás, illetve szolidaritás és verseny.

Véleménye szerint a következő négy évben az lesz a kérdés, miként bírja Magyarország azt a versenyt, amelyet mások diktálnak, hogyan reagál Dél-Ázsia vagy Amerika kihívásaira. Ezzel kapcsolatban azt mondta, Magyarországnak nem szabad lemaradnia a versenyben, hanem győztesnek kell lennie.

A politikus arról is beszélt, hogy Magyarországon mindenkinek helye van, bármelyik politikai oldalhoz tartozzon is. Hangsúlyozta, senkit sem szabad kirekeszteni, aki nem ért egyet a kormány  politikájával. "Ez a legfontosabb. Bátor, de befogadó politika" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Felhívta a figyelmet arra: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a választók egyharmadának támogatása áll a mindenkori kormány mögött. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!