Hírek

2006.05.19. 12:08

Gyurcsány elállt Magyar Nemzettel szembeni pertől

Visszavonta a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó ellen benyújtott személyiségi jogi keresetét Gyurcsány Ferenc kormányfő - áll az érintett lap pénteki számában.

BAMA

A kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta: Gyurcsány Ferenc a múlt sérelmei helyett a jövőre kíván koncentrálni, ezért vonta vissza keresetét. A miniszterelnök a részben általa tulajdonolt Nomentana nevű cégről a lapban korábban megjelent cikksorozat állításai miatt indított pert. A Magyar Nemzet tudósítása szerint a csütörtöki első tárgyalási napon Pataki Árpád bíró ismertette a felperes beadványát, amelyben tudatta a bírósággal, hogy eláll a pertől, így az eljárás megszűnt. A tárgyaláson a felperes és annak jogi képviselője sem jelent meg. A megszűnt per költsége és kereseti illetéke - összesen 26 ezer forint - a felperest, vagyis Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt terheli.

Batiz András kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta: Gyurcsány Ferenc a kereset okául szolgáló cikket a választási kampány részének, politikai célból megfogalmazott lejáratási kísérletnek tartja. A kampánynak azonban vége, a választások is lezárultak, a kormányfő pedig a múlt sérelmei helyett a jövőre kíván koncentrálni, ezért vonta vissza a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó ellen benyújtott személyiségi jogi keresetét - tette hozzá.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az elmúlt időszakban Gyurcsány Ferenc öt hasonló perből négyet megnyert, de mint mondta, "ez sem tartott vissza egyes sajtóorgánumokat attól, hogy újra és újra alaptalan rágalmakat szórjanak rá". A választópolgárok átláttak a szitán és nem ültek fel a valótlanságoknak, a választási győzelem is ezt igazolja - jegyezte meg Batiz András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!