Hírek

2006.05.16. 08:48

Debreczeni Józsefet kirúgták

Nem mentes politikától a kecskeméti Katona Józseg Gimnázium döntése, hogy jövő tanévtől Debreczeni nem taníthat a középiskolában.

BAMA

Az iskolaigazgató reakciójában tagadja a döntés politikai hátteret, szerinte csupán arról van szó, hogy megszűntek Debreczeni órái, külsős óraadóként ezért nem taníthat jövő tanévtől.

A Népszavában erről nyilatkozó Debreczeni a Nap-Keltében is megerősítette azt a véleményét, hogy döntés mögött az igazgató politikai megygőződése is meghúzódik. Húsz év után, amennyi ideig a ginázium tanára volt, nehéz kizárólag szakmai indokokkal magyarázni az iskola döntését - derült ki Debreczeni nyilatkozatából.

A politológus a napvilágot látott Orbán-könyv után Gyurcsány-könyvvel is készül. Kiadói felkérésre készül az életrajz, de Gyurcsány Ferenc kifejezett igénye is volt annak megírása. A miniszterelnökre az Orbán-könyv gyakorolt hatást - mondta el a könyv születésének körülményeiről Debreczeni József. (mtv)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!