Hírek

2006.05.04. 15:46

Dali kiállítás nyílik Debrecenben

Salvador Dali műveit állítják ki júliustól a debreceni Aranybika Szállóban. A kiállításon szereplő alkotások között akvarellek, rajzok, grafikák, világirodalmi illusztrációk láthatók majd, köztük olyanok is, amelyeket rubinból és gyémántból készült tűkkel rajzolt meg a neves katalán festő.

BAMA

Csaknem két hónapon át, július 4-e és augusztus 25-e között láthatja majd a közönség a mintegy 100  műalkotást, amelyek összértéke meghaladja a 240 millió forintot. A bemutatandó, Salvador Dali teljes munkásságát átfogó  kiállítási anyag Európa legnagyobb Dali-magángyűjteményéből, a  németországi Bambergben élő Richard H. Mayer kollekciójából származik. A korábban Németországban és Olaszországban is bemutatott anyag ugyan Budapesten és Veszprémben is látható volt már, de annyira átfogó gyűjteményt, mint amit most  Debrecenbe szállítanak, még nem láthatott a magyar közönség. 
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!