Hírek

2006.05.22. 10:10

Az MSZP támogatja Demszkyt

Az MSZP támogatja Demszky Gábor főpolgármester-jelöltségét, ha a helyettese Molnár Gyula, XI. kerületi szocialista polgármester lehet; erről Hiller István, a szocialista párt elnöke a Magyar ATV televízió Pont 7 című műsorában vasárnap este.

BAMA

A szocialisták Budapest közös kormányzására vonatkozó, SZDSZ-nek címzett ajánlata szerint abban az esetben támogatják a főpolgármester-jelölti címért ötödször is induló Demszky Gábor jelölését ha az általuk megfogalmazott szerkezeti, személyi, működésbeli feltételeket, egy erős hatáskörrel bíró általános  főpolgármester-helyettesi poszt létrehozást elfogadják a szabaddemokraták - mondta Hiller Isván.

"Molnár Gyulát alkalmasnak tartom erre" - tette hozzá a szocialista pártelnök, aki el tud képzelni kerületi szintű együttműködést, közös polgármesterjelölteket is. Hiller István szerint a négy év múlva esedékes önkormányzati választásokon már nem a voksolás előtt két hónappal, de sokkal korábban egyértelművé kell tenni, hogy a szocialista pártnak van önálló főpolgármester-jelöltje, aki képes is és alkalmas ennek a posztnak a betöltésére.

Kuncze Gábor, szabaddemokrata pártelnök a műsorban elmondta: előbb meg kell vizsgálni a szocialista javaslat tartalmát, és akkor lehet majd róla tárgyalni.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!