Hírek

2006.04.27. 15:40

Újabb rejtély A Da Vinci-kód körül

Három héttel a Da Vinci-kód szerzőjének plágiumügyében hozott felmentő ítélet után az egyik ügyvédnek feltűnt, hogy az ítélet szövegében titkos üzenet van elrejtve.

BAMA

Mint a sajtó világszerte beszámolt róla, három héttel ezelőtt felmentették Dan Brownt, A Da Vinci-kód című világsikerű regény szerzőjét az alól a vád alól, hogy a könyv témáját egy másik szerző regényéből lopta volna. Amikor az egyik ügyvéd, Dan Tench valamiért ismét kézbe vette a bírói ítéletet, egyszer csak feltűnt neki, hogy a szövegben helyenként oda nem illő betűk találhatók. Először arra gondolt, hogy valami probléma lehetett a számítógép szerkesztő programjával, amellyel a szöveget írták, de hamarosan rádöbbent, hogy az elszórt betűkből valószínűleg valamilyen üzenet áll össze, csakúgy, mint A Da Vinci-kódban. Dan Tench a Reutersnek nyilatkozva csütörtökön azt mondta, hogy amikor gyanújáról beszélt, többen kinevették. Smith bíró viszont küldött neki egy emailt, melyben titokzatosan csak annyit közölt, olvassa el gondosan még egyszer az ítélet első paragrafusait. Ekkor a következő betűsor állt össze az elrejtett betűkből: "smithcodeJaeiextostpsacgreamqwfkadpmqz." A betűsor eleje értelmes, magyarul azt jelenti: Smith-kód. Ez utalás arra, hogy Peter Smith bírót, aki állítólag a per során szokatlanul humoros hangvételben vezette a tárgyalásokat, igencsak magával ragadta A Da Vinci-kód szelleme. A többi betű jelentéséről azonban a bíró úr egyelőre titokzatosan hallgat. Titkárnője minden érdeklődő újságírót azzal utasít vissza, hogy főnöke nem szeretne nyilatkozni. Annyit azonban elárult, hogy a bíró úr nagyon jó humorú ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!