Hírek

2006.04.10. 07:53

Olaszországban hétfőn is szavazhatnak

A 47 millió választásra jogosult kétharmada szavazott vasárnap Olaszországban, ahol a választások második napján, hétfőn 15 órakor zárják a szavazóhelyiségeket. Silvio Berlusconi miniszterelnök ellenfele Romano Prodi.

BAMA

Országrészenként meglehetősen eltérő részvétellel zajlott le a parlamenti választások első napja vasárnap Olaszországban. A képviselőházi és szenátusi választásokon a Silvio Berlusconi miniszterelnök vezette jobboldali Szabadság Háza (Cdl) és a Romano Prodi volt kormányfő, egykori EU-bizottsági elnök fémjelezte baloldali Unió között dől el az ország vezetésének sorsa a következő öt évre.

Rómában és környékén nagyon magas volt a részvétel, egyes szavazókörökben még a 22 órai urnazárás előtt öt perccel is voksoltak. A Prodi vezette baloldali Unió derűlátónak tűnt a voksolás első napja után. "Nagyon jó jelzéseket kaptunk" - mondta az Unió egyik tisztségviselője. Az olasz ellenzék vasárnap sorozatos kampánycsendsértéssel vádolta a kormánypártokat.

Berlusconi, aki 2001 óta miniszterelnök Olaszországban, Milánóban szavazott 95 éves édesanyja társaságában. Prodi Bolognában adta le voksát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!