Hírek

2006.04.04. 13:23

Nálunk kezeltetik a fogukat a britek

A britek az interneten keresgélnek olcsóbb fogászati kezelések iránt, és legtöbbször nálunk kötnek ki. Egyes magyarországi rendelőkben 90 százalékkal is megnőtt az ír és a brit páciensek száma az utóbbi időkben.

BAMA

A BBC értesülései szerint a magyarországi fogászok üzlete egy ideje már nagy-britanniai pacienturával is kibővült. Ugyanis a britek – az olcsóbb fapados járatok beindulása óta – állandó vendégkört jelentenek a magyar fogorvosok számára. Nemcsak a repülőjegyeket foglalják le a neten, hanem a hazainál olcsóbb fogászati kezelések után is a világhálón kutatnak. A BBC-nek nyilatkozó egyik magyar fogorvos arról számolt be, hogy egy hónap alatt 90 százalékkal nőtt meg a brit és az ír pácienseinek a száma, akiknek elsősorban hídra és implantátumra van szüksége. Míg Londonban egy fog-implantátum 1.000-2.000 font, addig egy magyar fogorvos mintegy 580 fontért megcsinálja. Ez az árkülönbség a fogkoronára is igaz: míg a szigetországban kb.800 font, addig Budapesten mindössze 250 fontot kell fizetnie egy brit betegnek.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!