Hírek

2006.04.07. 16:25

Kínáig akar eljutni tolószékkel egy lugosi mozgássérült

Másodszor is be akar kerülni a Rekordok Könyvébe Vasile Stoica, aki még 2001-ben 24 órán keresztül, összesen 132 km-t megtéve kerekezett tolószékével. A mozgássérült férfi akkor egy kanadai által felállított rekordot döntött meg.

BAMA

A most 36 éves férfi május végén hosszú útra indul: tolószékével Lugostól Kínáig akar eljutni. Bukarestben is megáll, majd a Moldovai Köztársaságon, Ukrajnán, Oroszországon és Kazahsztánon keresztül egészen a Nagy Falig kerekezik. Fő célja a nyilvánosság figyelmének felkeltése a fogyatékkal élő romániaiak helyzete iránt.

Az út várhatóan mintegy négy hónapig tart, hossza 15 ezer km. A férfi két váltás ruhát, laptopot, fotógépet, szerszámokat visz magával két hátizsákban. Tervei szerint, az időjárás alakulásától függően 80-160 km-t tesz majd meg egy nap alatt, és abban reménykedik, kap majd szállást és élelmet ott, ahol éppen ráesteledik. (libertatea/transindex)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!