Hírek

2006.04.17. 13:12

Keddtől felújítják a nagykörúti villamoshálózatot

Kedden kezdődik a budapesti Nagykörúton a villamoshálózat felújítása, ami miatt a következő hetekben lelassulhat a közlekedés a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között, ahol a villamosokat pótlóbuszokkal helyettesíti a BKV Zrt.

BAMA

A május 19-éig tartó rekonstrukció naponta több tízezer utazót érint. A 4-6-os villamos vonalán átépítik a megállókat, hogy az új Combino járművekre a felszállás a mozgássérültek és babakocsival közlekedő kismamák számára akadálymentes legyen. A Fővinform tájékoztatása szerint a Nagykörút említett szakaszán vasárnap óta tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon, ahol a pótlóbuszoknak a parkolók helyén külön buszsávot alakítanak ki. Szinte mindenhol megszűnik a parkolási lehetőség, az itt várakozó autókat elszállítják.

Európa legforgalmasabb villamosvonalának rekonstrukciója során a Moszkva téren és Margit-híd hídfőiben a korábban fel nem újított pályaszakaszokat, a kitérőket, valamint az íveket kicserélik, egyben megújítják az áramellátási rendszert.

Európai uniós forrásokból és a főváros költségvetéséből összesen 3,4 milliárd forintból újítják fel a nagykörút villamoshálózatát. A rekonstrukciót két lépcsőben történik: a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti munkálatokat követően május 22 és június 9-e között a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vonalszakaszt alakítják át. A rekonstrukciós programmal azért kell június 9-ig végezni, mert egy nappal később indul a 2-es metró felújítása. Az új, 54 méter hosszú, energiatakarékos villamosok közül két-három várhatóan már június végén forgalomba állhat.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!