Hírek

2006.04.07. 11:19

Hazugságvizsgálók az orosz reptereken

Az orosz repülőtereken a gyanús turistákat ezután hazugságvizsgálatnak is alávethetik. Az első készüléket a moszkvai Domodedovo repülőtéren üzemelték be.

Sz. L.

A terrorizmus megfékezését célzó intézkedést Moszkva biztonsági szempontokkal indokolja. Az izraeli készülék segítségével egy-egy vizsgálat nem lesz hosszabb 60 másodpercnél - ígérik az orosz hatóságok.

Hasonló módszert és készüléket már használ néhány brit repülőtársaság. A készülék segítségével arra van lehetősége a biztonságiaknak, hogy kiderítsék, a gyanúsított állításai tényleg valóságosak-e, avagy csupán képzelet szüleményei.

Az East Line társaság IT-igazgatója, Vladimir Kornilov szerint erre a lépésre szükség van. Elsősorban azoknak a kihallgatására fogják használni a hazugságvizsgálókat, akik gyanús elemként szerepelnek az orosz titkosszolgálat nyilvántartásában. Azonban az is elképzelhető, hogy  minden orosz reptérre érkező utast kötelezni fognak arra, hogy hazugságvizsgálaton essen át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!