Hírek

2006.04.27. 10:26

Gyorsul a gátak átázása

A gátak átázása egyre gyorsul, újabb 37 csurgást, buzgárt, észleltek, és 23,5 kilométerrel nőtt a talpszivárgásos töltésszakaszok hossza, a várható csapadék pedig erősen zavarhatja az árvízi védekezést - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs csütörtök reggeli jelentésében.

BAMA

A vízgyűjtők feletti időjárási állapot változatlanul labilis, továbbra is többfelé várható zápor, zivatar. A vízgyűjtőket  nyugat felől egy időjárási front éri el, hatására főleg az Alpok térségében várható csapadék. A Tisza és a Hármas Körös naponta mindössze 2-5 centimétert  apad, ezért továbbra is elhúzódó, a legnagyobb feletti vizek elleni  védekezésre kell számítani. A Tisza teljes magyarországi szakaszán lassan, az alsó szakaszán  igen lassan apad, Szolnoknál szerda reggel óta 4 centimétert,  Csongrádnál 5 centimétert, Szegednél 3 centimétert apadt. A  Hármas-Körösön is lassú ütemű az apadás. Szolnok alatt a Tiszán és a becsatlakozó folyók torkolati  szakaszán változatlan a rendkívüli készültség.  
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!