Hírek

2006.04.24. 13:48

Golfpálya Tito egykori paradicsomában

Akiknek megadatik a lehetőség, hogy naponta néhány órát golfozzanak, illetve tudnak vagy szoktak játszani, azoknak aligha kell szakkönyvekben vagy az értelmező szótárban utánanézniük, hogy „a golf olyan labdajáték, amelyben egy kis tömör gumilabdát botforma ütővel a szabad természetet utánzó területen a földön bizonyos távolságra levő kis lyukakba ütnek”.

BAMA

A Brioni-szigeteken már több mint nyolcvan évvel ezelőtt, 1923-ban is volt egy 18 lyukas profi golfpálya a Nagy-Brioni észak-keleti részén, az érintetlen természetben, Tito későbbi szafariparkjának közvetlen közelében, a tenger és a vadaspark között, írja mai számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap.

A Globus című zágrábi hírmagazin e heti száma szerint április utolsó napján ott tartják meg az első Brioni Golf Cup Classic tornát, és a május derekára tervezett pályaavató ünnepélyre Ivo Sanader horvát és Janez Janša szlovén miniszterelnököt várják.

Sanader és Janša tavaly júniusban a két kormány ott tartott együttes ülésén megkapta már a brioni golfklub tagsági igazolványát. Ez a jövőben csak válogatott előkelőségek kiváltsága lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!