Hírek

2006.04.14. 08:52

Gémesi György: nemakarásnak nyögés a vége

Gémesi György, az MDF volt alelnöke, az MDF-Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltje úgy véli: pártja ürügyet keresett arra, hogy ne tárgyaljon a Fidesszel a második választási fordulóban való együttműködésről.

BAMA

Gémesi a Nap-keltében igen határozottan bírálta az MDF döntését és azt mondta, tárgyalni kellett volna a Fidesszel. Kijelentette: "nem lehet azt csinálni, amit az elnökség, hogy nem tárgyalunk, nem lépünk vissza és majd építkezünk 2010-re". A politikus szerint az MDF nem azért indult jó programmal a választásokon, hogy ellenzékbe kerüljön, hanem hogy kormánytényezőként megvalósítsa elképzeléseit. A korrupció elleni fellépésből, a "haláladó" eltörléséből, a 45 éven felüliek támogatásából csak akkor lesz valóság, ha az MDF kormányra kerül.

Gémesi György szerint a másik oldal "egy perc alatt" megállapodott egymással, az ő ismeretei szerint az egyeztetés mindösszesen 10 percig tartott, és ma már a közös kormányprogramról tárgyalnak, ami "nagyon is dicséretes". "Arról van szó, hogy ki szeretne kormányozni" - jelentette ki a politikus. Szerinte az MDF és a Fidesz programjait "simán össze lehetett volna fésülni".

A riporter emlékeztette Gémesi Györgyöt, hogy Dávid Ibolya "második Mohácsnak" nevezte a Fidesz programját, amire a politikus azzal reagált, hogy csak a hatalomba kerülés után kellene eldönteni, hogyan egyezteti programját a két párt. A verseny szerinte még nem ért véget, de együttműködési szándék nélkül nem lesz siker. Az MDF vagy a Fidesz padsorába ül-e majd Gémesi György a választások után - kérdezte a riporter. A Fidesz ajánlatát elutasító elnökségi ülés egyetlen ellenszavazója erre rejtélyesen úgy válaszolt, hogy "van még más lehetőség is".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!