Hírek

2006.04.09. 22:48

Fidesz: romló adatok, csökkenő lelkesedés

Az újpesti egykori gyárépületben külön szinteken helyezték el a meghívottakat. A több mint száz újságírónak berendezett felső szinten fél nyolckor Szijjártó Péter bejelentése volt az első szóra érdemes esemény.

BAMA

A szóvivő azt közölte, hogy választási törvénysértések sorozatáról kaptak bejelentést. Mátészalkán, Esztergomban és Egerben láncszavazásos módszert buktattak le - fejtette ki, s hozzátette, ezen kívül több helyszínre szervezetten szállították a szavazókat. Arról is beszélt, hogy az MSZP és az SZDSZ több esetben is megsértette a kampánycsendet.

Közben zsúfolásig megtelt a vendégeknek fenntartott középső szint. Az első részeredményekben megmutatkozó nyolc százalékos Fidesz előnyt kitörő örömmel fogadta a közönség. A közhangulatot tovább fokozták a vidékről beérkező eredmények, amelyek szintén a párt jelentős Fidesz-előnyről szóltak.

Ahogy olvadt a két nagy párt közötti különbség, ugyanúgy csökkent a lelkesedés is. Amikor már csak egy százalék volt a Fidesz előnye, sokan a kezüket tördelve figyelték az adatokat. A budai I. kerületi részeredmények pedig hidegzuhanyként érték a szimpatizánsokat, ugyanis a szimbolikus jelentőségű budai kerületben Kóka János SZDSZ-jelölt vezetett. Igaz, az arányok itt később megfordultak. Az SZDSZ parlamentbe jutását néma csend fogadta, akárcsak azt a hírt, hogy az MSZP átvette a vezetést.

Ezt követően már csak a vidéki sikerek tartották a lelkesedést a jelenlévőkben. Sokan kis csoportokban az MDF bejutásáért szorítottak. 21 óra 50 perckor óriási üdvrivalgás fogadta a hírt: a demokrata fórum parlamenti párt lesz. Az eredmények ismertetése után szinte mindenki a második fordulóra szóló lehetséges kombinációkról beszélt. "Lesz még két dolgos hetünk, de nem baj" - mondja mellettem egy aktivista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!